Tuesday, 20 September 2011

status

Salam...wah...sudah lama x jengok belog ini...  bersawang!!...
Ok..nk cita lah..saye dah bertukar status..hehehe...
Bertarikh 01/09/2011 hari khamis kol 11 pagi..dengan 1 lafaz, saye sudah bergelar seorg isteri kepada Mr. Rustam Ismail...
hehehe cam xcaye jer... Terharu jugak la masa tu, huhuhu nangis ooo...abis makeup aku..hehehe..Yela, ngn bermulanya kisah cinta saye d alam cyber neh.. Xsangka bawak ke jinjang pelamin akhirnya... Bermula ngn Tagged, My space, pahtu friendster....cume pesbok je xsempat sebab saye dah berface to face ngn beliau..hehehe... Alhamdullilah, beliau seorg yg sangat memahami diri saye yg kadang2 mengada2 hehe..(nyampahnyeeee)
Setelah beberapa tahun menyemai cinta kahkahkah..(jiwang lak)..hehehe kami mengikat tali pertunangan pada  13/03/2011.(asal tetiba bab tunang ni...??)----->layan je... Alhamdullilah, xbanyak dugaan yg kami lalui mase tempoh pertunangan nehh...pastu jeng2...skg dah bergelar seorang isteri...meh nengok gambo mase saye tunang ritu...

mase ni dah d sarongkan cincin pon...






abah tengah menyarongkan cincin kat jari  mr.Rustam Ismail...haha mase ni ingat lagi..cincin ni  tetiba xmuat lak..
ehem2..mase ni xboley pegang2 yer..kena duduk renggang2...

tgok mak ngah lipstik aku haa..merah menyala....sengih cam kerang busok...hehe

JENG...JENG....
Jeng2.....dah boleh pelok2 tau...hehehehe
 ....Nanti saye mahu upload lagi....

TUNGGGGGGuuuuUUUuu.....

~Senyum itu pahala yer~

Friday, 22 July 2011

Wedding Memey and Norman (wOw!! Juta2 tue~)


Hai Sume.....
Memandangkan Perkahwinan aku pon xlama lagi .. huhuhu tinggal lagi sebulan lebih je..So, sidua artis ni pon sama bulan jugak ngn aku, tpi tarikh je yg lain.. Majlis aku xder la cecah sampai juta2..ala majlis "besa2 je..."
Kasot pon kedai butik sewakan....Almaklumlah...jimmy choo xnak sponsor hehe
Untuk Si Norman ngn Tunang (memey) katenya wedding kome "wedding of the year"
So, aku doakan selamat berbahagia la yer...
meh bace di bawah..!


SEPADAN...perkahwinan Norman dan  Memey bakal menjadi ‘Wedding Of The Year’.



KUALA LUMPUR: “Sukar untuk saya ucapkan dengan kata-kata kerana memang tidak sangka majlis resepsi kami di Kuala Lumpur nanti diangkat sebagai ‘Wedding Of The Year’.
“Sebenarnya, saya dan Memey menjangkakan majlis perkahwinan yang sederhana saja selepas pelbagai ujian dilalui dalam hubungan kami sebelum ini. “Apapun, saya sangat bersyukur dengan penghargaan Rafflesia The Pearl Centre selaku penaja utama dengan penaja lain sekali gus menganggapnya sebagai rezeki dari Tuhan,” kata pelakon Norman Hakim.


Norman atau nama sebenarnya Mohamed Nurhakim Zaidon, 35, berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai jumlah tajaan keseluruhan majlis resepsinya bernilai lebih RM12 juta. Selain Rafflesia, majlis resepsi Norman dan tunangnya Memey membabitkan beberapa penaja iaitu Profesor Datuk Jimmy Choo yang menaja dua kasut, Snips, Lord’s Tailor dan Hotel Crowne Plaza Mutiara. Memey atau nama sebenarnya Suhaiza Suhaimi, 23, mengakui cukup bertuah kerana berpeluang menggayakan kasut sentuhan pereka terkenal dunia seperti Jimmy Choo yang pernah mencipta kasut untuk mendiang Puteri Diana, keluarga diraja serta selebriti Hollywood. “Ia bagaikan mimpi menjadi nyata kerana saya dapat memakai rekaan Jimmy Choo pada majlis resepsi nanti. Saya difahamkan satu-satunya artis dari Malaysia yang dapat sentuhan beliau pada hari bersejarah.
“Pada mulanya sukar untuk saya mempercayai semua ini kerana ia berlaku tanpa dijangka,” katanya pada sidang media yang berlangsung di Hotel Crowne Plaza Mutiara, Kuala Lumpur di sini, semalam. Majlis resepsi Norman dan Memey akan berlangsung di di Hotel Crowne Plaza Mutiara, Kuala Lumpur pada 28 September ini.


Menurut perancang perkahwinan mereka, Bill Bora, Memey bakal menggayakan dua gaun bertatah mutiara berharga RM500,000 setiap satu untuk persandingan dan memotong kek perkahwinan.


“Harga gaun itu mengalahkan gaun persandingan yang pernah dipakai penyanyi nombor satu, Datuk Siti Nurhaliza berharga RM400,000.
“Memey juga bakal menggayakan dua kasut rekaan eksklusif Jimmy Choo yang berharga lebih RM300,000 setiap satu dan ia satu-satunya rekaan yang dicipta di dunia. Selain itu, Memey bakal menggayakan dua set perhiasan jenama Rafflesia iaitu anting-anting, gelang tangan, cincin dan tiara bernilai RM5.6 juta yang setiap satu berharga RM2.8 juta.


“Selain itu, majlis ini akan dihadiri kira-kira 200 tetamu terdiri daripada selebriti dan wakil media serta bakal dihiburkan dengan persembahan artis tempatan dan bertaraf antarabangsa,” katanya.

Memey dan Norman akan melangsungkan pernikahan di kediaman keluarga Memey selepas solat Asar di Felda Tenggaroh Selatan 1, Kota Tinggi, Johor pada 24 September ini disusuli majlis persandingan keesokan harinya..


Sumber : Harian Metro 



~senyum itu pahala~

Thursday, 14 July 2011

Nak Muntah..wekkk...

Bila aku dah XDER kijer hahahahahaha

kemalasan terserlah di wajah huhuhu...wekk..muntah!!
(taik lalat d situ terserlah ngeee~~))




muke nk mintak penampo..hehe




senyom!!!! hehe



motif - tiada maksud tersurat n tersirat....


(senyum itu pahala)..hihihhi...




Monday, 11 July 2011

Ponatnye...

Haish..(ngeluh nampak)....
hehe..penatnye badan aku neh....adehhh2..adeh2.. sakit pinggang eih..
sabtu baru ni..org sibok2 ader perhimpunan bersih kat Key-L tuh..
aku kelua gak, perghh aku tgok jalan sblah nk p ke key L ...jemmm panjang tuh...!!
tapi jalan aku CLEAR jer...!! naseb bek....
huhuhu aku ni jenis xreti nak dok umah, cuti jer..start keta p la mana2 pon ok..sorang2 pon jadi laa..
janji cuti aku terisi..(ish2...aku ase sebab aku ada taik lalat kat kaki kot=dema kate sape ader taik lalat kt kaki , kuat jalan====dema la keta kan) huhu
ok, berbalik pada jalan CLEAR tue..hehe..
aku tipon incik tunang nk p rumah baru "kiteorg" hehe kat putra height..
so ape lagi dah sampai kat umah baru tu..aktiviti nyer kena la bersih, ngemas, beli pe yg patot kan...
weii penat xyah citer laa...sblom datang, muke ni makeup bagai...perfume 1 badan kot  (kucing lalu pon muntah) hehe,..
bila aktiviti ngemas, abis dah makeup ni..kalo hantu kak limah nengok dia pon lari hehe
(hantu kak limah lagi lawoo..) ...penat sangat!!! angkat peti ais, mesin basoh..berat tuhhh..aku xteringat langsung nak tipon adeQ lelaki aku neh tolong..(banyak makan semut mmg gitu..)
bila aktiviti angkat menda berat2 tu dah selesai, baru adeQ  aku tu sampai huhu....(bek xyah datang hehe)
umah adeQ aku ni dekat area tu gak..
huhuhu sakit pinggang aku neh...sampai skg ni pon still lagi sakit..tapi incik tunang rilexx jer..
so, dari zohor sampai la ke isyak..baru la settle kije2 ngemas...penat weiii..
huhuhu..waktu nak balik tu, aku balik lam pukol 1 pagi.lepak ngn adeQ aku n incik tunang..kunun nk ngelak jem la..padahal sape suh xtgok berite jalan dah clear start kul 5 petang lagi..nk xnak aku pon drive laa sorang2..seram gak...huhu..sampai2 je kat rumah aku....aku gagahkan jugak membersihkan diri huhu..(skema lak..makcik neh...)..aktiviti kemas mengemas ni selesai lagi..sok aku kena bawa barang2 aku sikit2..
bayangkan la rumah aku tingkat 3, kena la turun naik bawak barang2 aku, aku letak dalam kotak.. aku kira ada 8..time aku ngangkat barang2 tu..housemate aku xder..yg mampu aku angkat 3 kotak je..arghh mengigil lutut aku nak turun naik...
huhuhu yg balance2 tu aku nak sewa lori, suh org lori tu bawak,,,
aku ase macam nk MC jer ...arini..(alasan je tu, pemalas tol mak cik ni..)

hahaha tu je laa citer x best aku..

~senyumla..kerna senyuman itu xpayoh nak bayor ~ dapat pahale gitu~

Friday, 8 July 2011

Oh..''Y''.....

Waaaaaa...aku dah plan nak soping barang2 hantaran..dah la masa aku tersangat suntuk!!! ujung bulan ni dah nak puasa..baru nk p kl usha (nengok) kedai2 gubahan kt key-L beSok..tup2..buka paper arini, sOk xley masOk KL..
nak2 lak kawasan masjid India..oh tidak!! SOGO..!!(pepaham laaa..)
WHATT!!!!!!
patot la ni kes Perhimpunan Bersih punye Fasal!!!.....
HancOr hati ku~~
So aktiviti aku besOk.. makan..tido..buka telibesen nengOk industan~~ (rajin cikit kemas umah) ngeee..nak jugak die..



oH!!!!!...... Tidak!!
(hukhuk) sedey kot.. Boring..!!
TAMAT
mOOd : Tensen....

senyum itu pahala~~~

Tuesday, 5 July 2011

Kes Demam...

Huhuhuhu cuti weekend lepas aku kan balik kampong... xsangka lak nak demam...huhuhu Sian kat aku..
X p mana2 pon dok umah jer...ni pon arini baru aku masok opis, yela mc dapat 2 ari.. d sebabkan demam ni gak aku xdapat nengok Transformer hehe.. tapi xpe sakit kan dapat kurangkan dosa...hehe
Demam2 aku  ni tingin bebeno nak makan nasi kerabu

ni nasi kerabu...tapi aku suka ada telor masin (ala telor itik tueee)

dah ngalah cam org bunting ...
haa..naseb semalam aku gagahkan diri p paso gelap, dapat gak beli nasi kerabu hehe..
hai semenjak nk jadi org kelate ni, selera aku terlebey lak...
tapi pelik incik tunang aku ni orang kelate tapi dia xsuka budu..
tapi aku lain hahaha
so skg ni peberet aku "BUDU" hehehe...

uis...sedapnye..budu,limau ngn cili padi ...(terangkat!!!!)

haa demam2 pon allahamdullilah dapat gak aku submitkan borang nikah aku...cewahhh...
Tanx abah.... hehe abah aku yang tolong settlekan sumanyer..
Nak arap aku nampak gayenya minggu depan baru siap kot...
Ermm arini ,walaupon aku dah masok opis, huhu aku still xlarat nk buat kerja... arghh kepale aku ni still sakit..
tpi nk buat camne gagahkan juge la nk nyiapkan keja2 ni...

~mood aku skang ni tengah BLUR~

TAMAT

~Senyom itu pahala~

Friday, 1 July 2011

Balik KamPonG..!!!

YahoOooo arini aku balik kampong..adoiai..arini kat Opis nak buat keja pon malas, kepala ni asyik ingat kampOng jer...Ermm Keta dah servis, ai angin tayar..adoiai..ni la masalah terbesar aku..X RETI!!!!! ~ xreti nak isi angin lorh..Dah banyak kali incik tunang ajo..termasOklah Bangla kat Stesen Minyak tu.(Bak kata incik tunang aku '' awak ni banyak makan semut erh..." ----------------> (pe agi majOk ler) xkuasa mak nak layan ko nyah hehe...
Ok, sebeno2nyer tujuan aku balik kampong nak submit borang "nikah''...haaaaa Pecah lobang ko..
kome tau masa aku dah suntuk dah...hai ingat senang nk kawen , upernye susah bebenO..Syabas kepada mereka yg dah berkahwin ,.. Silap sikit isi lain..aish...pening tol, mase time mak abah aku dulu2 senang jer..huhu nk buat macam mana zaman sekarang ngn dulu xsama dah...
ok la, kome2 doakan lah aku selamat sampai ke Batu Kurau Taiping..oh kampongku...

jom balik kampong

~Senyom itu Pahala~